1891565.jpg 

Kaunein meriaiheinen kortti -arvonnassa annettiin 12 ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti: Nro 9: Ilta Itämerellä  neljä ääntä, nro 17: Queen Elisabeth and Maud  kaksi ääntä, Nro 20 Tahiti  kaksi ääntä. Nro:t 1 (ankkurit ylös), 3 (Karibia), 14 (Napolin lahti) ja 27 (ääretön) saivat kukin yhden äänen. Kauneimmaksi kortiksi selvisi siis Ilta Itämerellä.

Arvonta on suoritettu. Ja voittajat ovat: TADADADAA! Hieman jännitystä, sillä ensin täytyy kertoa hieman kirpputorikierroksesta. Syykin selviää, kun hieman maltat.

2010094.jpg

Kauppamatkalla poikkesin yhdelle kirpparille katsomaan, josko löytäisin sieltä mitään askarteluun sopivaa materiaalia. Lähinnä mielessä oli nukkekoti ja sen kalusteet. No, jotain löytyikin. Kassillinen tilkkuja ja kankaita. Koska 3 euroa kassillisesta hyvän näköisiä tilkkuja ei minusta ollut paha ostin se oikopäätä. Kotiin tultuani ajattelin sitten, että tästäpä nyt saankin lähtökohdan siihen arvontaan, joka pitäisi suorittaa tuon Kauneimman merellisen kortin tiimoilta.  Kun ei vieraitakaan turhan useasti tule, että voisi jotain onnettareksi pyytää, eikä viitsisi kenellekään soitellakaan ja numeroita tiedustella, niin päädyin siihen, että tilkkukassi saa toimia onnettarena. Ja näin kaikki tapahtui.

1. Äänestysviestit tulostettiin ja leikattiin lipukkeiksi.

2. Lipukkeet sekoitettiin ja numeroitiin satunnaisesti 1:stä 12:een ja pantiin peltimukiin.

3. Päätettiin arpoa kolme voittajaa, onnettarena toimi kirpputorilta ostamani tilkkukassi.

Päätin, ensin katsoa, kuinka monta tillkkua ja kangaspalaa kassissa oikeistaan oli ja tämä luku olisi samalla voittaja. Ilmeni, että kassissa oli ollut 97 tilkkua tai kangaspalaa. Koska äänestysnumerot päättyivtä lukuun 12, täytyi tehdä vielä pieni laskutoimitus eli 9 +7 =16 ja edelleen 1 + 6 = 7. 1. voittaja on siis näin ollen numero 7. Sitten mietin, miten seuraavan voittajan selvittäisin ja päätin laskea, kuinka monta erilaista kuosia kankaissa oli. Siis kuviointia jne.  Samaa kuviointia eri värisävyllä löytyi, mutta nyt siis kuvio/malli sai ratkaista. Kuoseja oli laskennan perusteella 19 erilaista. Tässäkin jouduimme pieneen laskusuoritukseen ja päädyimme numeroon 10. Toinen voittaja on siis numero 10. Kangaskassssa oli myös joukko näytetillkkunippuja ja seuraavaksi päätin laskea nämä. Niiden lukumäärä kertokoon, kuka on onnekas kolmas voittaja. Näytenippuja (kankaat siis kiinni toisissaan) oli 6 kpl. Kolmas voittaja on siis numero 6.

4. Otettiin äänestyslipukkeet peltimukista ja katsottiin kenelle voittonumerot kuuluivat ja voittajiksi selvisivät:

TADADADAM! Hieman jännitystä kehiin ....

1. Nro 7 Inkataika

2. Nro 10 Manumiina

3. Nro 6 Tikuvee.

Onneksi olkoon voittajille! Ja kiitokset kaikille mukana olleille. Palkinnot, mikä tullee olemaan jotain merellistä,  lähetetään voittajille niin pian kuin mahdollista, heti kun olen löytänyt jotain,  kunkin voittajan imagoon sopivaa.

The most beautiful card of these All over the world is number 17 Evening at the Baltic Sea. Winners are drawed and their are: Inkataika, Manumiina and Tikuvee. Gratulation for them and thank you for you all and have a nice time.