Vaikka siirsin nukkekotijuttuni omaan blogiinsa, niin laitampa tähän hieman juttua Erjan nukkekotiprojektista. Kysehän on mun siskon tytöstä, joka piipahtaa aina silloin tällöin luonani askartelemassa. Hän on kovasti ihaillut nukkekotiprojektejani ja alkoi haikailla itselleenkin sellaista. Ei siinä sitten auttanut muu, kuin alkaa väsäämään kesken muiden kiireiden nukkekotia pahvilaatikoista ja tällainen siitä sitten tuli. Erja nimesi talonsa Kukoistuksen tien taloksi. Kun hän mainitsi nimen ensimmäisen kerran täytyy sanoa, että olin ällikällä lyöty. Mistä ihmeestä nuo lapset keksivätkin nuo jutut.

2125993.jpg 2125977.jpg

Kuva 1. Talo tyhjänä sen jälkeen, kun se oli maalattu punaiseksi, mikä olikin aika homma. Jouduin nimittäin remontoimaan keittiönkin uusiksi, mutta, kun ei tyttö malttanut enää odottaa, että saisi talon kotio.

Kuva 2. Talo tämän hetkisessä kuosissaan ja kalustuksessaan. Joitain juttuja olen tehnyt pahvista, suolataikinasta yms. Osa on löydetty kirpputorilta, kuten keititön muoviset sähköhella ja kaappi. Lastenhuoneen pöytä on, arvatkaas mikä? Nurinkäännetty kynttilänjalka, jossa on käytetty mm. puukiekkoa.

2125981.jpg 2125982.jpg

Kuva 3. Savuhormi. Savuhormin teko meinasi viedä minulta hermot. Aloin tehdä sitä kermatetrasta, mutta ensimämäinen yritys meni pieleen. Sitten leikkasin piimätölkin palasiksi ja aikan muotoiltua ja seinälle soviteltua alkoi "lyyti kirjoittaa". Tuo kolmiulotteinen hahmottaminen ei ole ehkä vahvinta alaani. Taloon on vielä tarkoitus tehdä vanhan ajan puuhella, joka on kyllä valmisteilla, mutta vielä pahasti kesken.

Kuva 4. Pikkupojan sänky on tehty muovisen rasian kannesta ja katkaistuista lankarullista. Melkoinen työ siinä poikkisahaamisessa, kun tarvekalut eivät ole kaikkein terävimpiä, eikä hmm. sorminäppäryyskään, mutta ihan nukuttava ja pedattava sängystä tuli, eikä keikukaan pahasti.

2125989.jpg

Kuva 5. Herkkuja on siinä monenlaista

Leipomispäivä. Erja tykkäsi tehdä karkkeja ja keksi leipoa pitsaa. Pitsan täytteet on tehty kuivatuista kukista.

2125988.jpg 2125986.jpg

Kuva 6. Lastenhuone. Tässä näkymää lastenhuoneesta. Kirjakaappi on tehty pahvista, tuoli lankarullasta, pöytä oli, kuten jo mainitsin nurinkäännetty ja maalattu kynttilänjalka. Kissanpedin ja pikkukissan on Erja tehnyt samoin kuin taulut seinille. Huomatkaa tähtiseinätapetti. Se on myös Erjan suunnittelema.

Kuva 7. Alakerran pikkukomerosta oli minun ajatus tehdä joko eteinen ja kylpyhuone, mutta Erjapa keksi tehdä siitä hevostallin. No, mikä ettei. Olihan sitä ennen vanhaan porsaat ja kilit samassa talon asukkaiden kanssa.