Leilan erikooset 2 -haasteena oli leipoa jotain. Leipominen on toki kivaa, sitä vain tulee harvoin tehtyä, kun taidot on ne mitkä ne on ja nivelet, jotka rajoittaa tekemisiä. Nyt kuitenkin päätin vastata Leilan haasteeseen ja tein tämän vadelmakeikauksen. Ohje oli hyvin yksinkertainen.

Kupillinen munia (2 kpl)

kupillinen sokeria (pikkasen vajaa)

kupillinen jauhoja

1 tl vaniljasokeria

1-2 tl leivinjauhetta

pakastevadelmia

Munat ja sokeri vatkattu vaahdoksi. Lisätty jauhot (joihin oli sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe).

Tämä oli aika pieni taikina joten paistoin se pienessä uunivuoassa, jonka olin voidellut ja jauhottanut mannaryyneillä. Pohjalle pistin kerroksen pakastevadelmia ja kaadoin taikinan päälle.

Paistoin 175 asteessa uuni alimmalla tasolla. Aikaa en katsonut, mutta puolisen tuntia. Kakun kypsyysastetta kokeilin tulitikulla, eli jos siihen ei tarttunut mitään, niin katsoin kakun kypsäksi.

Kakku ei oikein tahtonut irrota vuoasta ja kun se lopulta irtosi, niin pinta oli aika röpelöinen, joten sirottelin pölysokeria pinnalle.

Nyt sitten on keitettävä kahvit ja maistettava, onko tämä syömäkelpoinen vai meneekö harakoille. Kyllä se ainakin ihan kauniilta näyttääkin, vaan toisaalta on se vanha sananlasku... moni kakku päältä kaunis, mutta on silkkoa sisältä.