Kesäreissu on ollut mielessä ja pohdinnassa jo jonkin aikaa ja maanantaina se sitten alkaa. Tervetuloa mukaan, jos suinkin kynnelle kykenet ja halua ja intoa on. Idea on tässä. Reissu kestää 12 viikkoa ja reissu on kaksitahoinen.

Reissun A-osassa matkataan halki suomen käyden läpi Suomen maakuntia, joista tehdään postikortti (tai sivu decoon/matkapäiväkirjaan). Maakunnat ovat seuraavat:

Uusimaa/ Varsinaissuomi

Ahvenanmaa

Satakunta

Kymenlaakso

Pirkanmaa

Häme

Keski-Suomi

Etlelä- ja Pohjois-Savo

Etelä-/Pohjois-Karjala

Pohjanmaa

Kainuu

Lappi

Kesäreissun B-osassa sitten kerätään ja kuivataan kasveja ja yritetään saada reissun aikana kerättyä kutakin aakkosta vastaava kasvi (esim. A niin kuin Apila). Aakkonen voi juontaa suomenkielisestä tai latinan kielisestä nimestä). Kuivatuista kasveista voi tehdä joko kortin tai sivun decoon tai matkapäiväkirjaan. Huom! Jos ei aitoja kasveja tunnu löytyvän niin kortin/sivun voipi tehdä kuvallisestakin materiaalista. Pääasiahan tässä reissussa on hauskuus ja luovuus.

Että tällaista aattelin, mukaan saa siis tulla ihan kuinka halua ja intoa, mahdollisuuksia riittää.

EDIT: Selvennyksenä vielä: A-osassa matkataan maakunnissa tuossa järjestyksessä kuin olen ne listannut. Kustakin maakunnasta tehdään siis yksi kortti / viikko (voi siis olla myös deco/kirjan sivukin) joka esittelee jollain tavalla maakuntaa.

B-osassa voi aakkosia käydä läpi missä järjestyksessä haluaa. Jos kasveja kerää, niin niitähän täytyy kerätä silloin kuin ne kasvavat. Ja voi kerätä usamman kerralla ja tehdä kortit kertarysäyksellä ja pitää sitten taukoa. Eikä kasveja tarvi päivittäin kerätä eikä kortteja/kirjaa päivittäin täytellä. Sen verran vain, kuin haluja on.