P1070902


Huh huh. Kylläpä olikin projektia kerrakseen, vaan valmistuihan lopulta, kun jaksoi uurastaa eikä antanut periksi. Aloitin tämän mokkasiini -projektin jo useampi vuosi sitten. Mokkasiinien kaavat löysin netistä ja ne valmistui aika äkkiä. Sitten piti tehdä nuo helmikoristeet. Niissä sitä olikin hommaa ja kun kaikki alkoi sujua suht koht mukavasti, niin hups, kaikki tuhannen tuhatta helmeä kuutta kymmentä eri laatua keikahti nurin niskoin lattialle ja arvatkaapa mikä homma siinä oli sitten selvitellä kaikki taas eri lokeroihin ja järjestykseen.

Siinä meni monta kuukautta, etten jaksanut edes ruveta yrittämään, kunnes sitten tässä jokunen aika sitten  otin itseäni niskasta kiinni, kaadoin helmet lautaselle ja aloin noukkia helmiä yksitellen eri kasoihin. Niskaan se otti ja käsiinkin, vaan oli kyllä vaivan arvoinen, kun pääsin taas jatkamaan kesken jäänyttä projektiani ja tulos on tässä: Uuden uutukaiset mokkasiinit, joilla on lysti tallustella.

Koska käyttämäni lanka oli aika ohutta sivelin nämä vielä sulatellulla mehiläisvahalla, jotta saisin näistä hieman kestävämmät, siis tarkoitan noita helmiompeleita. Kaksi helmienpujotusneulaakin siinä katkaisin, mutta mukavaa ja rentoa hommaa tuo helmien pujottelu oli, täytyy sanoa, sitten, kun pääsi jyvälle ideasta.

Eihän nämä niin taidokkaat ole, kuin alkuperäiskansojen tekemät, vaan kyllä ne noin ensimmäisiksi yritelmiksi ihan hyvät ovat - vaikka itse sanonkin.

P1070904