1425116.jpg

Maailman ympäri 28 päivässä

Oletko koskaan unelmoinut maailman ympäri -matkasta? Nyt se on mahdollista, ATC:n muodossa. Jules Vernen kirja Maailman ympäri 80 päivässä on seikkailukirjojen klassikko. Minä ajattelin kuitenkin pistää   "paremmaksi" tässä seikkailussani, sillä tarkoitus olisi matkata maailman ympäri 28 päivässä. Kiinnostuitko? Se olisi mukavaa, sillä kutsun sinut mukaan tälle mielenkiintoiselle matkalle. Tarkoitus on tehdä joka päivä yksi ATC-kortti (muunkin kokoinen ja mallinen käy) ja jos sinulla on sopiva kortti vanhastaan, niin sekin hyväksytään. Kortin tulee täyttää tietyt kriteerit kuitenkin. Matka alkaa A:sta ja päättyy Ö:hön. Aivan oikein, kyse on siis matkata 28 päivää maailman ympäri maissa/paikoissa/mantereilla noudattaen Suomen aakkosten järjestystä. Matka alkaa huomenna 1. huhtikuuta A-kirjaimella alkavasta paikasta. Kortin ei tarvitse olla mikään matkailumainos, vaan voi vapaasti käyttää luovuutta, ja viljellä epäsuoria vihjauksia kyseiseen maahan, kunhan päivän kirjain ja sillä alkava maa/paikka/manner tulee kortista jollain tavalla ilmi. Jotkut suomen aakkosista voi tuottaa ongelmia. Niiden käytössä on lupa käyttää keksimiään "niksejä" ja jekkuja. Muutenkin trikit ja kompajutut ja saneleikit ovat vapaasti käytettävissä. Tarkoitus kuitenkin olisi, että huhtikuun 28 päivä olisi kasassa 28 korttia eri puolilta maailmaa ja jokaisesta maanosasta. Siinä sivussa sinulla olisi korttisarja suomen aakkosista.

Napin tähän haasteeseen löydät sivupalkista (halutessasi voit napata sen mukaasi).

Tässä vielä pieni kertaus tärkeimmistä säännöistä. Toivotan mielenkiintoista seuramatkaa maailmalla.

1. yksi ATC-kortti/päivä

2. Suomen aakkosten mukainen järjestys matkustamisessa

3. Jokaisen maanosan tulee olla edustettuna matkan päättyessä

Huom! Jos matkavauhti tuntuu sinusta rankalta, voit ottaa osaa yksittäisiinkin matkapäiviin tekemällä kortin kunkin päivän mukaisesti.

EDIT: tajusin juuri, että kirjaimiahan olisi oikeastaan 29. Pidän kuitenkin tuon 28 päivää voimassa ja V/W -kirjaimet katsotaan samaksi kirjaimeksi, eli kun/jos tuonne asti ehätetään, niin voi käyttää kortissa kumpaa tai kumpaakin kirjainta, miten vain.

EDIT 2: Tämä on ainoastaan esittely. Kommentit ja linkit omiin matkoihinne  aina kunkin matkapäivän kohdalle, kiitos!