Luovan lauantain aihe Tähti toi mieleen lapsuuden saunamatkat, pihan yli muutama kymmenkuntametriä kipitettiin, talvi-illoin pakkasilla tähtitaivasta ihailtiin ja Otavaa etsittiin.

Tämä teos on syntynyt seuraavasti.

Minulla oli vanha kirpparilta ostettu uuninpelti. olin ostanut sen ihan siihen tarkoitukseen, mutta sitten kotona huomasin, että se olikin liian leveä ja niinpä pelti onkin kulkenut huushollissani ihan jouten päiten, kun ei se ollut sopiva edes veljen uuniin. No, ajattelin, että siihen voisi kenties maalata jotain ja nyt päätinkin tehdä tämän tähtiaiheisen teoksen siihen.

Ensin maalasin pellin mustalla askarteluvärillä ja ripottelin maalin päälle kultakimalletta ja sinistä samettipulveria luomaan tähtitaivaan vaikutelmaa. Sitten ripottelin alaosaan hienoa merisuolaa lumeksi ja annoin kuivua.

Sitten tulostin vanhan kuvan itsestäni muokattuani sitä ensin mustavalkoiseksi ja hiukan maalauksenomaisemmaksi ja leikkasin sitten kuvan muotoonsa ja päällystin teipillä. Tämän liimasin hankeen. Päälle vielä pumpulia lisäämään lumivaikutelmaa. Pari kuusta vielä vihreällä maalilla jököttämään.

Ei tästä ihan saunareissua tullut, mutta ihan mukava viritelmä kuitenkin mun käppäkynsillä.

Kiitokset vain luovasta ideasta.