59/2011

Leilan erikoosihin aattelin vastata ja tehjä pläjäytin tämän muojikkaan atc-kortin. Kiitämpi Funchalii, ku hää taannoin lähetti mulle näit muatikuvvii ja nii tämäkin kortti saip ilmiasun. Kiitämpi myäs Ritua, muistelenpi, ett se ois hää, jolt sain kaikenlaista pient tilpehöörii, nuo kakkulat ku on just niin ko piste iin piällä. ilman niit tämä ois ollut pikkasen jottain vailla.

EDIT: Jaa, että pitihä tähän viäl laittaa jottain omist vaatemieltymyksistääki. MIe tykkään koton pittää vaa sellaisii rytkyi, isoi ja väljii, jotka ei purista liikoi. Ja sit ku, mie tykkään askarrella ja liimailla,  niin ei sitä voi pittää mittään hienoi vaattei, ko kaikk olis kuitenniin liimassa. Sitten töis on tietyst eri asjia, siellä pittää olla asjanmukasest pukeutunu. Hamehia mie tykkää pittää enemp ko pitkii housui, ja erityisest olen mieltyny sellasiin vanhanaikasiin, pitkiin hamehin, kirpputoreilt mie tykkään vaattehet ostaa. Sielt löytää mielenkiintoisia ja yleensä iha edullisestkin. Vihreetä ja lilaa mie tykkään käyttää, sit myäs sinist, Niist mie e kylläksein saa. Ohan keltanen ja punanenkin kauniit värei, mut niit tulee käytettyi kyllä niin harvoin, vaik onkii joku joskus sanonna, että punanen mulle sopis. Ei vaan pysty, kun tulee rauhaton olo siit. Sitä vaan kaipaa niit vihreit ja sinisii ja violettii sitten. Niin, sellasist pehmeist, maanläheisist väreist mie tykkään.

---

Sanottakoon, että se on tämä meidän paikallismurre itä- ja savolaismurteiden sekoitusta, vaan minä en ossaa kuin jotain sikinsokinmurretta, pohjalaisvaikutteita on mun korvaan jostain tarttunut kovasti ja karjalaistakin änkee mukkaan, eli ei puhdasta murretta on miun viritelmät.