Photobucket

Klikkaamalla isommaksi

Click!

Yyykaakoo4-haasteessa on tällä kertaa mitä mielenkiintoisin ja hauskin aihe: Viisikko. Tämä Enid Blytonin kirjasarja on varmaankin Anni Polvan Tiina-kirjojen ohella yksi oman lapsuuteni luetuimmista kirjasarjoista, ja täytyy tunnustaa, että näitä kirjoja on mukava lukea vielä näin aikuisenakin. Koko sarja löytyy kotoa, sillä joululahjaksi toivoin, mitäpä muuta, kuin kirjoja ja tietysti Viisikoita. Muistanpa yhdenkin joulun, kun jännityksestä sykkyrällä sängyssäni kuuntelin, kuinka vankilan kellot kajahtelivat ja Viisikko hiippaili synkissä maisemissa. Huh! Täytyy sanoa, että se oli yksi jännittävimpiä hetkiä Viisikoiden parissa.

Tämän kuvan lavastin nukkekokoelmani ja muun krääsäni avulla. En muista, minkä niminen kirja tuo sarjassa oli, mutta siinä seikkailussa Viisikko oli retkellä talovaunujen kanssa, mukana kuvioissa oli sirkusseurue ja pieni mustalaistyttö Jo Boa-käärmeineen (vai oliko se python?).

Täytyisikin taas kerran lukea sarja läpi, edellisestä lukukerrasta onkin jo aikaa, vaikka en kyllä muista, kuinka monta kertaa nämä olenkaan kahlannut läpi.