Tänään oli vähän asioita kaupungilla ja poikkesin siinä samalla yhdellä kirpputorilla, kun en vähään aikaan ollutkaan siellä käväissyt ja mitäs sieltä sitten löytyikään? No, löytyi tämä vanha Kotiliesi vuodelta 1927.

2191298.jpg

Lehden kansikuva on Vermeer van Delftin Pitsinnyplääjä -taulusta ja sisältönä monenlaista perheen arkeen ja elämään liittyvää juttua vanhoista viehättävistä mainoksista puhumattakaan. Lehti maksoi 1.50 eikä ollut mielestäni mikään kallis ostos. Sitten löysin tämän viehättävän rasian, joka on tehty koivuntuohesta ja nahasta. Rasia maksoi 20 senttiä eikä sekään näin ollen ollut hinnalla pilattu.

Sitten löysin mielenkiintoisen pussukan, joka oli täynnä lasten pikkuroinaa, ja kun kääntelin pussia nähdäkseni, mitä se sisälsi olin näkevinäni siellä separaattorin. Haa! Ajattelin. Separaattoripa olisi hieno saada Kotokalliooon, ja kun pussin sisältö muutenkin näytti aika lupaavalta nukkekotiprojekteja ajatellen, niin ostin kuin ostikin sen. Vaan kuinkas sitten kävikään - ei löytynyt separaattoria, kun pussin kotona avasin. Ei silti, pussi maksoi euron ja kyllä siitä sen edestä iloa ja hyötyä löytyi.

 2191300.jpg 2191302.jpg 2191303.jpg

Separaattori osoittautui palkintopystiksi, mutta ei hätää. Palkintopystistä voi tuunata vaikka hedelmämaljakon, nykyisellään on hieman turhan kiiltävä, samoin kuin tuo tarjotin, jota sitäkin voi miettiä, mitä sen kanssa tekee. Pesuainepullo on kuin luotu johonkin nukkekotijuttuun ja armeijan retkipullo on sekin kuin tehty erähenkiselle nukkekoti-isälle. Tosin muovijuttuina nämä ei ole ihan eksaktisti mun juttuja, mutta katsotaan, katsotaan. Pussista löytyi myös piiruslevy, nipistin ja hevoskeräilykortti, jossa kerrotaan, että Arabialainen täysverinen on kotoisin Arabian niemimaalta ja on maailman vanhin puhdas hevosrotu. Keräilykortti on hologrammi, jossa näkyy ruskean hevosen lisäksi laukkaava valkoinen hevonen ja kolmanneksi vielä tamma varsansa kanssa.

Jos arki pitkästyttää niin ei hätää, pussista löytyi myös viihdykkeeksi luokiteltavaa tavaraa. Pieni sininen kaleidoskooppi/kiikari/mikä lie, sen läpi kun katsoo ympärilleen, niin johan alkaa maailma pyöriä silmissä ja tähdet vilkkua. Eri hauska kapine. Viking Linen view master on sekin vinkeä juttu. Harmi vain, että ilman silmälaseja kuvat näyttää kovin sumuisilta ja silmälasien kanssa en pysty siihen tiirailemaan, mutta ehkä tästä olisi huvia sisarusten lapsille samoin kuin sormuksesta, jonka nuppia painamalla saa valon välkehtimään.

Ja ei yllätykset tähän loppuneet. 

.2191304.jpg  2191299.jpg 2191305.jpg

Pieni sininen puhelin on sekin erittäin käyttökelpoinen nukkekodissa. Nukkejen astiat ovat sievät ja sopivat nekin johonkin projektiin tai lahjoitettavaksikin, jos sikseen tulee ja mitä sanoisin tästä pienestä huilua soittavasta Hra Pupusesta. Hänet nähdessäni alkoi aivoissa heti raksuttaa pikkuinen koneisto ja satumaailmaan sijoittuva projekti. Kaiken kaikkiaan siis erittäin inspiroiva pussukka eikä tässä ollut vielä kaikki, sillä pussissa oli vielä kiviä ja  nauhaa ym. mitä voi askarteluissa hyödyntää.

Ei sillä, kyllä pussukassa oli niitä turhiakin kapineita, sellaisia eläinjuttuja ja figuureita joista ei ota seppäkään selvää, mitä tekee muovisella kissalla, jolla on vaaleanpunainen rusetti hännässään. Niin no, kissan vielä jotenkin ymmärtäisi, mutta se rusetti. Hmm! Ehkä kisua voisi vähän tuunata.

Että näillä eväillä Uuteen Vuoteen!