8C.jpg

Yykaakoo4-haaste tiedustelee viimeisen koululuokan oppilasmäärää, mikä onkin hieman kimuranttijuttu. Mikä katsotaan koululuokaksi, vimeinen virallinen oppivelvollisuuskoulu vai käykö sitten myös jatkoopinnot. Ja mistä minä muistan, kuinka monta oppilasta minun luokalla oli - hmm. muutamia kymmeniä vuosia sitten. Niin no, luokkakuvastahan sen näkee, vaan oliko kaikki oppilaat kyseisenä päivänä koulussakaan.

Kyllä vain, kimuranttia on, kieltämättä ja siksi tämä antamani kuva sopii tähän kuin nenä päähän, sillä päädyin siihen, että viimeinen koululuokkani olkoon iltalukioaikani, jolloin minä mukaan lukien meitä oli loppuvaiheessa noin kahdeksan opiskelijaa tiivimmin mukana.

Lisäksi tämä kuva on niin kimurantti, että aikansa sitä väänneltyään ja ja käänneltyään löytää kyllä sen viimeisen virallisen oppivelvollisuuskoululuokankin oppilasmäärän (29) puhumattkaan kauppaoppilaitoksen aikaisesta oppilasmäärästä (15).

EDIT 19.2.2015: Alkuperäiskuva kadonnut. Luulisin sen olleen tämän kuvan, mutta ihan varma en voi olla. Kahdeksikko tästä ainakin löytyy.