Klick!

Ei ole talvesta tietoakaan, kun vesi vaan ränneistä ryöppyää. Kyllä on outo marraskuun keli. Kyllä alkaa jo pientä pakkasta ja lumihiutaletanssia kaivata.

Klick!

Hyvä tai huono ilma, niin lukeminen on harrastus, mikä antaa paljon. Kirjat ovat olleet ystäviäni varhaisesta lapsuudesta asti. Tässä sarja, jonka olen ajatellut, että pitäisi taas kerran lukea.

Marie Louise Fischerin Delia-sarja kertoo  pienestä Delia-tytöstä, joka lähtee  etsimään isäänsä kaukaa Amerikan mantereelta. Ensimmäisessä osassa hän karkaa kotoaan, koska hänen yksinhuoltajaäitinsä (isähän on kadonnut amerikan reissullaan) lähettää hänet tyttökouluun saamaan "hienolle naiselle" sopivaa kasvatusta. Delia päätyy sirkuksen kautta laivapojaksi ja pääsee kuin pääseekin Amerikan mantereelle. Kirja päättyy intiaanien hyökkäykseen, kun Delia on uudisasukkkaitten kanssa matkalla kohden Länttä.

Toinen osa kertoo Deliasta intiaanien parissa ja vähän muidenkin lännenkulkijoiden.

Kolmannessa osassa Delia yhdessä intiaaniystävänsä kanssa pelastaa intiaaniheimon vankeudesta, minkä jälkeen heidän tiensä eriävät. Delia etsii isäänsä pitkin poikin Lännen kyliä, kuinka käy, sen jätän arvattavaksi tai luettavaksi.

---

Yykaakoo4 kuvaa, aiheina tällä kertaa 1. kirja ja 2. vesi.