Photobucket

Klikkoopa kuvvoo, niin suat sen suuremmaks ja niätpi paremmin.

Voe tokkiisa, minne sit nyt jouvuttiinkaan, suloiselle Savonmualle tietynnist. Se on mukavoo kuultavoo tua, ku immeiset huasteloo, vuan kaikk vastuu on kuulijall, sanovat.

Vaihdetaanpa sitten kirjakielelle, kun ei minä taida tuota savvoo haastella, vaikka juuret sielläpäin onkin. Tämänkertainen kesäreissun päiväkirja osoittaa, kuinka rikas savoseutu onkaan, ainakin vesistöjensä puolesta. Ilmasta kun katselee, niin yhtä vesireittien ja saarirykelmien labyrinttia. Vaan lähempi tarkastelu löytää monta mukavaa ja jännittävääkin kohdetta.

Lieneekö sitten syy sukujuurissa, mutta muistan, kun olin vuosia sitten Kuopiossa opiskelemassa parin vuoden ajan, niin viihdyin siellä tavattoman hyvin. Monta on minulla mukavaa muistoa niiltä ajoilta. Niin savolaista ei minusta kuopionaikoinani kuitenkaan tullut, että kalakukkoa olisin syönyt, sitävastoin toinen savolaisherkku lörtsy ja erikoisesti omenasellainen maistuu minulle sitäkin enemmän. Lörtsy on kai enempi etelä-savolainen herkku (Savonlinnan seutuvilta) ja kalakukko sitten pohjois-savolainen, vai lienenköhän hakoteillä.

Postikorttiterveiset tulevat Punkaharjun ja Mikkelin maisemista.

 

Photobucket

J.k. Mainittakoon, että altsusivun julkaistuun versioon on kuvankäsittelyllä lisätty Pohjois-Savon maakukkakukka, pihlaja, kun en tähän hätään sitä saanut varsinaiselle kirjansivulle ympättyä. Ehkä jossain vaiheessa saan kuivattua pihlajanlehden tai jotain ja lisättyä sen päiväkirjani väliin. Lummeha on sitten puolestaan Etelä-Savon maakuntakukka.

----   ----