No, eipä tarvitse ruveta arpomaan, kun oli vain yksi, joka uskaltautui tähän  ex tempore -haasteeseen. Laitan  lehden tulemaan Funchalille ja kiitän osanotosta.

Se on sitten joulukuun 1. päivä. Joko on kalenteriluukku aukaistu? Joulu lähenee ja kiireet lisääntyy, vai miten on. Vieläkö olisi vapaata aikaa ottaa tämä haaste vastaan, jota olen tässä pähkäillyt.

Eli haaste olisi tämä: Tee kolmen ATC-kortin kokonaisuus teemalla jouluateria. 1. kortti esittää alkuruokaa, 2. kortti pääruokaa ja 3. kortti jälkiruokaa. Korttien taakse sitten kirjoitat reseptin. Jos ATC-kortti tuntuu liian pieneltä, niin voit tehdä kortit erikokoisenakin. Korteissa ei ole tärkeää, kuinka hyvin ne esittää kyseistä ruokalajia vaan kortin tunnelma. Kortissa pitää kuitenkin näkyä jollain tavalla mistä ruoasta on kyse.

Kaikkien haasteeseen vastanneiden kesken arvon tämän Country Home -lehden vanhan joulunumeron. Lehti on englanninkielinen.

Arvonta suoritetaan tiistain 7.12.2010. aikana.

Ja sitten ei kun miettimään niitä omia jouluherkkuja, jään mielenkiinnolla ja jännityksellä odottamaan, uskaltautuuko kukaan leikkiin mukaan.

J.k. Jos sinulla ei ole omaa blogia, mutta haluat tulla mukaan, niin voit ottaa osaa tekemällä kolme sääntöjen mukaista korttia, ottamalla niistä kuvan ja lähettämällä sen sähköpostiini (einontytar at suomi24 piste fi) viimeistään 6.12.2010. Otsikoksi kolmen kortin jouluhaaste.

----

Tässä minun omat korttini ja ohjeeni.

alkupala.jpg

Alkuruokana lohisalaattia

 

pääruokana imellettyä perunalaatikkoa lisukkeina mm. puolukkahilloa

 

jälkiruoaksi joulutorttu ja kahvia

---

Lohisalaatti

Kolmea erilaista salaattia (esim. rucola, tammenlehvä ja jäävuori) revitään silpuksi. Lisätään lohkoina 2-3 tomaattia ja kylmäsavulohta. Maustetaan basilikalla ja rosmariinilla. Lisätään muutama tippa oliiviöljyä. Sekoitetaan.

Tarjoillaan esimerkiksi patongin kanssa.

Imelletty perunalaatikko

Perunoita noin 1 kg  (Rosamunda tai Pito sopii hyvin) keitetään suolattomassa vedessä. Kun ne on kypsyneet,  kuoritaan jos on keitetty kuorineen. Muussataan hyvin. Hieman jäähtyneeseen muussiin ripotellaan pinnalle 1 rkl vehnäjauhoja.
Annetaan seistä pari tuntia. (Muussin pitäisi löystyä) Lisätään maitoa sen mukaan, kuinka löysän tuloksen haluaa. Maustetaan suolalla (maun mukaan). Voidaan lisätä nokare voita. Perunamuussi pistetään uunivuokaan. Paistetaan uunissa 150 - 170 asteessa pari tuntia.

Joulutortut

Joulutorttutaikina
3 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta

 

41/2 - 6 1/2 dl vehnäjauhoja
250 g voita tai margariinia

Vaahdota kerma ja sekoita siihen 41/2 dl vehnäjauhoja, johin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää rasva ja vaivaa se taikinan joukkoon nopeasti käsin. Pane taikina viileään.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuiksi levyiksi ja taita kolmin kerroin. Kauli uudelleen. Mitä useamman kerran työvaiheen toistat, sitä lehtevämpiä tortuista tulee. Leikkaa kaulitttu taikin neliöiksi, vedä viillot kulmista kohti keskustaa. Lisää keskelle luumososetta ja taita kulmat keskelle, niin että muodostuu tähtimäinen torttu.  Nipistä kulmat kiinni kylmällä vedellä kostutetuin sormin. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa kauniin vaaleanruskeiksi. Ripottele ennen tarjoamista pinnalle tomusokeria.